"18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Çanakkale Geçilmez...

28.03.2022 191

Tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden biri olan Çanakkale Zaferimizin 107.yılı dolayısıyla okulumuzda yaptığımız tören büyük bir coşkuyla kutlandı.

Öğretmenlerimiz önderliğinde öğrencilerimizin hazırladığı programda öncelikle okulumuz rehber öğretmeni Nazlı Öztürk günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. "Şunu bilmeliyiz ki onlar; din, vatan ve bayrak uğruna şehit olurken bizlerin omuzlarına çok büyük sorumluluklar yüklemişlerdir: Bu sorumluluk; devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kara ve deniz sınırlarını koruma, gelecek kuşaklarımıza miras bırakma sorumluluğudur. Hatta bu, sorumluluğun ötesinde boynumuzun borcudur!" diyerek günün anlam ve önemini , bize düşenleri vurguladı. Konuşmanın ardından şiirler okundu Çanakkale ve Yemen türküleri söylendi.

Bizler de bir kez de buradan Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu uğurda tarih yazan yüce şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Tüm kahramanlarımıza selam olsun. Mekânları cennet, ruhları şad olsun.

28-03-202228-03-202228-03-202228-03-202228-03-2022