Doktor Muhammed Abdullah Furkan Sağlıklı Yaşam Konulu Seminer İçin Okulumuza geldi.

Doktor Muhammed Abdullah Furkan Sağlıklı Yaşam Konulu Seminer İçin Okulumuza geldi.

Okul olarak öğrencilerimizin sağlıklı yaşamın öneminin farkına varması için okulumuzda etkinlikler yapıyoruz. Bu nedenle Arnavutköy Haraççı ASM Aile Hekimlerinden Doktor Muhammed Abdullah Furkan sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konusunda yapılan etkinlikler kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle buluştu.

24.01.2018 1250

         Öğrencilerin okul başarısı yanında, büyüme ve gelişmeleri ile sağlıklı beslenmeleri de çok önemli bir husustur. Okul döneminde, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarına yönelik aktiviteler yapmalarına ve ileriki yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak gerekir.

      Yapılan çalışmalarda, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarının düşük olduğu ortaya konmuştur.

 

        Okul olarak öğrencilerimizin sağlıklı yaşamın öneminin farkına varması için okulumuzda etkinlikler yapıyoruz. Bu nedenle Arnavutköy Haraççı ASM Aile Hekimlerinden Doktor Muhammed Abdullah Furkan sağlık24-01-2018lı yaşam ve sağlıklı beslenme konusunda yapılan etkinlikler kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle buluştu. Öğrencilerimize sağlıklı bir yaşam için spor yapmaya özen göstermeli, sağlıklı beslenmeli, kişisel ve çevre temizliğine özen göstermeli, uyku düzenine dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Sağlıklı bir okul ortamının oluşabilmesi için okul içinde belli yerlerin düzenli ve temiz tutulması için öğrencilerinde üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiğinin önemini vurguladı.Ayrıca Kanserle mücadele konusuna ayrı bir başlık açarak sağlıklı yaşam ile kanser vakalarına yakalanma arasındaki hassas çizgiye işaret etti.