´GEZSEM ANADOLUYU ´ADLI PROJEMİZLE ÖĞRENCİLERİMİZE TÜRKİYE´Yİ ANLATTIK...

´GEZSEM ANADOLUYU ´ADLI PROJEMİZLE ÖĞRENCİLERİMİZE TÜRKİYE´Yİ ANLATTIK...

Öğrencilerimizle okulumuzun uygun bir mekanına kültür ve medeniyetimizin izlerini taşıyan GEZSEM ANADOLUYU adlı bir köşe oluşturduk. Bunun için büyük bir Türkiye haritası üzerinde tarihi ,kültürel yerlerimizi görsellerle gösterdik.çeşitli maketlerle ,el sanatlarıyla kültürel zenginliğimizi anlattık.Böylece öğrencilerimizin medeniyetimizin  zengin mirasına ilgilerini ,meraklarını arttırdık.                                                                                                                

30.04.2018 443

Türkiye gerek cografi konumu gerekse kültürel açıdan Dünya ´da önemli bir konuma sahiptir.

Coğrafi konumuyla yüzyıllardır bir çok milleti etkileyen Türkiye kültürüyle de adeta herkesi kendine hayran bırakmıştır. Adıyaman´da  Nemrut Dağı, Şanlıurfa´da Balıklı göl,İstanbul´da Ayasofya ,Sultanahmet camii, Kız kulesi  ve daha niceleriyle görenleri bir daha kendine dogru çekiyor.Bunun yanında Nasrettin Hoca ,Yunus Emre , Hacı Bektaşi Veli  ,Mevlana gibi büyük insanlar değerlerimize değer katmışlardır.

İşte bizde öğrencilerimizle okulumuzun uygun bir mekanına kültür ve medeniyetimizin izlerini taşıyan GEZSEM ANADOLU´YU adlı bir köşe oluşturduk. Bunun için büyük bir Türkiye haritası üzerinde tarihi ,kültürel yerlerimizi görsellerle gösterdik.çeşitli maketlerle ,el sanatlarıyla kültürel zenginliğimizi anlattık.Böylece öğrencilerimizin medeniyetimizin  zengin mirasına ilgilerini ,meraklarını arttırdık.                                                                                                               

30-04-201830-04-201830-04-2018