NECİP FAZIL KISAKÜREK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE  ZEKA OYUNLARI SALONU AÇILDI

NECİP FAZIL KISAKÜREK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE ZEKA OYUNLARI SALONU AÇILDI

     Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerin boş zamanlarını verimli ve eğlenceli geçirebilmeleri için zeka ve akıl oyunları salonu açıldı. Açılan bu sınıfla öğrencilerin analitik düşünme becerisini geliştirmek, hızlı ve doğru karar verme yeteneğini arttırmak hedeflendi.  Çeşitli eğitsel özellikleri barındırması, düşünme becerilerini desteklemesi gibi sebeplerden dolayı bu çalışmalar öğrenme- öğretme süreçlerinde kullanılmasına karar verildi. Çalışmada kullanılan zeka oyunları, çeşitli zeka alanlarına yöneliktir.

29.10.2018 330

Zeka oyunları; eğitsel oyun bağlamında önemli potansiyele sahip olan oyun türlerinden biridir.  Zeka oyunları; işlem oyunları, hafıza oyunları, kelime oyunları, strateji oyunları, geometrik mekanik oyunlar ve zeka soruları şeklinde sınıflandırılmaktadır. Bunlar, problemlerin çözümünde bireylerin bazı stratejileri ve mantıksal problem çözme becerilerini kullanmasını geliştirmektedir. Bu anlamda bireylerin düşünme süreçlerini desteklemektedir.  Bizde bu bağlamda okulumuzda öğretmenleri olarak öğrencilerin aktif kullanacağı alanlar tasarladık.

                Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerin boş zamanlarını verimli ve eğlenceli geçirebilmeleri için zeka ve akıl oyunları salonu açıldı. Açılan bu sınıfla öğrencilerin analitik düşünme becerisini geliştirmek, hızlı ve doğru karar verme yeteneğini arttırmak hedeflendi.  Çeşitli eğitsel özellikleri barındırması, düşünme becerilerini desteklemesi gibi sebeplerden dolayı bu çalışmalar öğrenme- öğretme süreçlerinde kullanılmasına karar verildi. Çalışmada kullanılan zeka oyunları, çeşitli zeka alanlarına yöneliktir. Öğrencilerin oyunlarının rahatlıkla oynanmasına imkan sağlayacak şekilde sınıf düzenlendi.  Öğrenciler daha çok tablet, televizyon,telefon gibi aletlerle daha çok zaman harcıyorlar. Biz eğitimciler olarak onları daha faydalı aktiviteler içinde görmek istiyoruz. Elimizdeki sınırlı sayıda imkanı kullanarak zihinlerini geliştirici satranç -zeka oyunlarıyla teneffüs ve öğle aralarındaki zamanlarını verimli kullanmalarını sağlamayı amaçladık ve öğrencilerimizin bu salonu aktif olarak kullanmalarını istiyoruz.

29-10-201829-10-201829-10-201829-10-2018