YILLARIN YAŞANMIŞLIĞI VE ÖĞRETMENLİK...

YILLARIN YAŞANMIŞLIĞI VE ÖĞRETMENLİK...

        Öğretmen, memur ya da tüccar değildir. Öğretmen, her şeyden önce kendisine teslim edilen tertemiz ruhlara, dimağlara şekil veren bir ruh sanatkârıdır. O, yetiştirdiği öğrencileri ile kendi yaşadığı dönemi, hatta çağını aşan bir gelecek mimarıdır. Öğretmenlik, tüm iş ve mesleklerin ötesinde yüce ve ulvi bir meslektir.

26.11.2018 645

“Yıllarca öğrenci yetiştirmiş/yetiştirmekte olup eğitime adanmış bir hayat yaşayan öğretmenlerimiz vefakarlık bağlamında ziyaret edilir, görüş ve önerilerinden, bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanılır.”

 

                Öğretmen, memur ya da tüccar değildir. Öğretmen, her şeyden önce kendisine teslim edilen tertemiz ruhlara, dimağlara şekil veren bir ruh sanatkârıdır. O, yetiştirdiği öğrencileri ile kendi yaşadığı dönemi, hatta çağını aşan bir gelecek mimarıdır. Öğretmenlik, tüm iş ve mesleklerin ötesinde yüce ve ulvi bir meslektir. 26-11-201826-11-201826-11-201826-11-201826-11-201826-11-201826-11-201826-11-201826-11-2018Bu mesleği yapan kişiler ise çerçevenin özelliklerini taşıdıkları ölçüde öğretmendir. Öğretmenlik, atama ile gelinen bir meslek değildir; öğrenciler tarafından yürekten verilen ve yıllar geçtikçe unutulmayan, eskimeyen ve değerini kaybetmeyen bir payedir. İşte bu mukaddes payeye erişen, yıllarca öğrenci yetiştirmekte olup eğitime adanmış bir hayat yaşayan, kıymetli öğretmenlerimiz vefakarlık bağlamında ziyaret edilmiş; çok değerli bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanılmıştır. Yıllarca durmak ve durulmak bilmeden öğrenme ve öğretme aşkıyla yola devam eden öğretmenlerimizden bunun sırrı sorulduğunda verilen cevaplardan bazısı ise dikkate muciptir:

 

“Nesli ıslah ile vazifeli olan öğretmenin, öğrenciden şikayet etme hakkı yoktur. Öğretmen, çocukta var olan her türlü eksik ve kusuru tespit edip olumsuz örnekleri olumluları ile değiştirme konumundaki kişidir. Doktorun görevi hastadan ve hastalıktan şikâyet değil tedavidir. Hatta doktorlar bir hastalığı teşhis ettiklerinde sevinirler çünkü problemin ne olduğunu bilmek çözmenin ilk adımıdır. Aynen öyle de öğretmenin görevi kabiliyetleri ölçüsünde öğrencilerine ayaklarının ucundan gökler ötesine giden yolu göstermektir.”