ZAMAN YÖNETİMİ  HAYATI DEĞERLİ KILMAKTIR

ZAMAN YÖNETİMİ HAYATI DEĞERLİ KILMAKTIR

Okul psikolojik danışmanımız tarafından öğrencilerimiz için Zaman Yönetimi ile ilgili broşür hazırlandı.26-28/02/2022 tarihleride sunum yapıldı. Öğrencilerimizle soru cevap şeklinde ilerleyen sunum dikkat çekti.

28.01.2022 320

Broşürde şu konulara değinildi: " zaman yönetimi önerileri ve zamanı kullanırken tasarruf edici pratik yöntemler" Zaman yönetimi önerileri ve zamanı kullanırken tasarruf edici yöntemler:

Zaman Yönetimi Önerileri

-Kendinizi en zinde hissettiğiniz saatleri belirleyin ve bu saatlerde önemli-zor görevlerinizi yapın.

-Planlı olun. Her gün aynı saatlerde aynı sürelerde çalışmaya gayret edin.

- Düzenli olun. Bir şeyler aramak gibi zaman kaybettiren işleri yok edin.

-Hedefleri belirleyip önceliklendirin. Kısa vadeli ve uzun vadeli hedefleriniz olsun.

-Ertelemeciliği bırakın. Bunu yaparken hayallerinizi de ertelediğinizi unutmayın

-Başkalarının yapabileceği işleri onlara devredin.

Zamanı Kullanırken Tasarruf Edici Yöntemler

-Erken kalkın.

-Uyanır uyanmaz yataktan kalkma isteği yaratmak için her gün kendinize eğlence ve keyif verecek bir düşünce geliştirin.

-Günlük giyeceklerinizi ve çantanızı akşamdan hazırlayın.

-Zihinsel planlama yapın.

-Zihinsel gücünüzün verimliliğini artıracak her unsura (kitap, kurs vs.) yatırım yapın.

-Planlamalarınızı bozmalarına izin vermeyin.

-Acil ve önemli işlerinizi hemen acil ve önemsiz işlerinizi daha sonra yaparsınız.

28-01-202228-01-2022